Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

RESEARCH OF CONCENTRATED CURD WHEY ELECTROCHEMICAL ACTIVATION PROCESS

Abstract

The topicality of food concentrate on the base of curd whey treated by electrochemical activation method manufacturing is proved. Change in composition and physical-chemical attributes of concentrated curd whey in the course of electrochemical activation is studied.

About the Authors

Aleksandr Gerasimenko
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Aleksey Lodygin
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Svetlana Lodygina
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Nadezhda Komova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Pavel Nesterenko
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Бабенко В. О., Гришина Е. С. Использование вторичных молочных продуктов при производстве хлебобулочных изделий // Современное состояние, перспективы развития молочного животноводства и переработки сельскохозяйственной продукции материалы международной научно-практической конференции / Омский государственный аграрный университет имени П. А. Столыпина; Институт Международного Образования, ИНК. 2016. С. 183-185.

2. Евдокимов И. А., Дыкало Н. Я., Пермяков А. В. Электродиализ молочной сыворотки. Георгиевск: Изд-во «Алькор», 2009. 245 с.

3. Лукин А. А., Чаплинский В. В., Душкова М. А. Биотехнологические аспекты использования молочной сыворотки в технологии хлебобулочных изделий // АПК России. 2015. Т. 72. № 2. С. 103-110.

4. Савенкова Т. В. Молочная сыворотка в производстве кондитерских изделий / Т. В. Савенкова, Э. Н. Крылова, А. П. Ходак, И. М. Святославова, Г. Н. Горячева // Молочная промышленность. 2012. № 12. С. 61-63.

5. Храмцов А. Г. Феномен молочной сыворотки. СПб.: Профессия, 2011. 804 с.

6. Храмцов А. Г., Василисин С. В. Промышленная переработка вторичного молочного сырья. Обезжиренное молоко. Молочная сыворотка. Пахта. Ставрополь, 2001. 108 с.

7. Храмцов А. Г., Нестеренко П. Г. Технология продуктов из молочной сыворотки. М.: ДеЛи принт, 2003. 768 с.


Review

For citations:


Gerasimenko A., Lodygin A., Lodygina S., Komova N., Nesterenko P. RESEARCH OF CONCENTRATED CURD WHEY ELECTROCHEMICAL ACTIVATION PROCESS. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2017;(2):13-15. (In Russ.)

Views: 75


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)