Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

INFLUENCE OF TYPE STARTER CULTURE ON THE PROPERTIES OF THE FERMENTED ICE CREAM MIXTURE

Abstract

The article presents the results of physic-chemical, microbiological and sensory analysis of the ice cream mixture samples fermented different types of the starter cultures

About the Authors

Valida R. Akhmedova
NCFU
Russian Federation


Svetlana A. Ryabtseva
NCFU
Russian Federation


Ivan A. Evdokimov
NCFU
Russian Federation


Georgei S. Anisimov
NCFU
Russian Federation


References

1. Тихомирова Н. А. Технология продуктов функционального питания. 2-е изд., перераб. и доп. М.: ООО «Франтера», 2007. 246 с.

2. Vijayageetha V., Begum S. K., Kotilinga Reddy Y. Technology and quality attributes of probiotic ice cream // Tamilnadu J. Veterinary & Animal Sciences. № 7, 2011. P. 299-302.

3. Оленев Ю. А. Справочник по производству мороженого. М.: ДеЛи принт. 2004. С. 798.

4. Фильчакова С. А. Кефирное мороженое // Империя холода (отраслевой аналитический журнал). 2005. № 2 С.49.

5. Ганина В. И. Мороженое профилактической направленности // Молочная промышленность. 2009. №7. С. 61


Review

For citations:


Akhmedova V.R., Ryabtseva S.A., Evdokimov I.A., Anisimov G.S. INFLUENCE OF TYPE STARTER CULTURE ON THE PROPERTIES OF THE FERMENTED ICE CREAM MIXTURE. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2013;(6):84-87. (In Russ.)

Views: 72


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)