Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

SECONDARY RAW MILK IN THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS

Abstract

This article discusses the properties of the various components of milk, as well as methods for their use in the dairy production in order to obtain functional products.

About the Authors

Ivan Alekseevich Evdokimov
NCFU
Russian Federation


Irina Kirillovna Kulikova
NCFU
Russian Federation


Alena Romanovna Agirbova
NCFU
Russian Federation


Angela Victorovna Novoselskaya
NCFU
Russian Federation


Andrei Andreevich Smirnov
NCFU
Russian Federation


References

1. Корхонин Х. Технологии для функциональных продуктов // Молочная промышленность. 2003. № 9. 367 с.

2. Храмцов А. Г., Евдокимов И. А., Рябцева С. А., Н.И. Экспертиза вторичного молочного сырья и получаемых из него продуктов: учебное пособие. М.

3. Харитонов В. Д., Федотова О. Б. Продукты лечебного и профилактического назначения: основные направления научного обеспечения // Молочная промышленность. 2003. № 12. 352 с.

4. Патент РФ № 2051590, Храмцов Андрей Георгиевич; Холодов Геннадий Иванович; Пономарев Аркадий Николаевич; Рой Инна Илларионовна

5. Патент РФ № 2105491, Ласка М.А.; Сухачева В.Ю.; Эрвольдер Т.М.; Гудков А.В.; Гудков С.А.

6. Патент РФ № 2076716, Василенко Г.К.; Красникова Л.В.; Литвинова И.И.; Салахова И.В.

7. Tamime A. Y. Fermented milks: a historical food with modern applications – a review // European Journal of Clinical Nutrition. 2002. № 56. P. 2–15.

8. Доронин А. Ф., Шендеров Б. А. Функциональное питание. М.: ГРАНТь, 2002. 296 с.

9. Харитонов В. Д., Федотова О. Б. Продукты лечебного и профилактического назначения: основные направления научного обеспечения // Молочная промышленность. 2003. № 12.

10. Kumura H. and el. Screening of Dairy Yeast Strains for Probiotic Applications / H. Kumura, Y. Tanoue, M. Tsukahara, T. Tanaka, and K. Shimazaki // Journal of Dairy Science. Vol. 87. 2004. № 12. Р. 4050–4056.

11. Dumitru I. F. and el. Drajdiile, Biotehnologiiclasicesi modern / I. F. Dumitru, A. Vamanu, O. Popa. Bucharest ArsDocendi, 2002, P. 274.

12. Functional Genetics of Industrial Yeasts / Johannes H. de Winde ed. // (ISBN 3-540-02489-1) Springer-Verlag. Berlin. Heidelberg, 2003. P. 367.


Review

For citations:


Evdokimov I.A., Kulikova I.K., Agirbova A.R., Novoselskaya A.V., Smirnov A.A. SECONDARY RAW MILK IN THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2013;(1):116-119. (In Russ.)

Views: 74


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)