SECONDARY RAW MILK IN THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS
Abstract
About the Authors
Ivan Alekseevich EvdokimovRussian Federation
Irina Kirillovna Kulikova
Russian Federation
Alena Romanovna Agirbova
Russian Federation
Angela Victorovna Novoselskaya
Russian Federation
Andrei Andreevich Smirnov
Russian Federation
References
1. Корхонин Х. Технологии для функциональных продуктов // Молочная промышленность. 2003. № 9. 367 с.
2. Храмцов А. Г., Евдокимов И. А., Рябцева С. А., Н.И. Экспертиза вторичного молочного сырья и получаемых из него продуктов: учебное пособие. М.
3. Харитонов В. Д., Федотова О. Б. Продукты лечебного и профилактического назначения: основные направления научного обеспечения // Молочная промышленность. 2003. № 12. 352 с.
4. Патент РФ № 2051590, Храмцов Андрей Георгиевич; Холодов Геннадий Иванович; Пономарев Аркадий Николаевич; Рой Инна Илларионовна
5. Патент РФ № 2105491, Ласка М.А.; Сухачева В.Ю.; Эрвольдер Т.М.; Гудков А.В.; Гудков С.А.
6. Патент РФ № 2076716, Василенко Г.К.; Красникова Л.В.; Литвинова И.И.; Салахова И.В.
7. Tamime A. Y. Fermented milks: a historical food with modern applications – a review // European Journal of Clinical Nutrition. 2002. № 56. P. 2–15.
8. Доронин А. Ф., Шендеров Б. А. Функциональное питание. М.: ГРАНТь, 2002. 296 с.
9. Харитонов В. Д., Федотова О. Б. Продукты лечебного и профилактического назначения: основные направления научного обеспечения // Молочная промышленность. 2003. № 12.
10. Kumura H. and el. Screening of Dairy Yeast Strains for Probiotic Applications / H. Kumura, Y. Tanoue, M. Tsukahara, T. Tanaka, and K. Shimazaki // Journal of Dairy Science. Vol. 87. 2004. № 12. Р. 4050–4056.
11. Dumitru I. F. and el. Drajdiile, Biotehnologiiclasicesi modern / I. F. Dumitru, A. Vamanu, O. Popa. Bucharest ArsDocendi, 2002, P. 274.
12. Functional Genetics of Industrial Yeasts / Johannes H. de Winde ed. // (ISBN 3-540-02489-1) Springer-Verlag. Berlin. Heidelberg, 2003. P. 367.
Review
For citations:
Evdokimov I.A., Kulikova I.K., Agirbova A.R., Novoselskaya A.V., Smirnov A.A. SECONDARY RAW MILK IN THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2013;(1):116-119. (In Russ.)