Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

PROCESSES OF CENTRIFUGAL SEPARATION OF RAW MILK AND THEIR IMPROVEMENT

Abstract

There was developed a classification of raw milk separation processes and did characteristics each of them and the ways of their improvement on the basis of this research.

About the Authors

Evgeny A. Chebotarev
NCFU
Russian Federation


Alexandr T. Borisov
Russian research Institute of dairy industry
Russian Federation


References

1. Липатов Н. Н. Сепарирование в молочной промышленности. М.: Пищевая промышленность, 1971. 400 с.

2. Чеботарев Е. А. Сепарирование молока и молочного сырья: История, теория, практика. Ставрополь: Изд-во СКФУ, 2012. 299 с.

3. Способ выделения белков из молочной сыворотки: пат. 2348167 Рос. Федерация: МПК А 23 J 1/20, А 23 С 21/00 / Е. А. Чеботарев, С. В. Василисин; заявитель и патентообладатель Северо-Кавказский государственный технический университет. № 2007140103/13; заявл. 29.10.2007; опубл. 10.03.2009, Бюл. № 7. 4 с.: ил.

4. Способ обезжиривания пахты: пат. 2409964 Рос. Федерация: МПК А 23 С 17/00 / Е. А. Чеботарев, С. А. Санжаровский; заявитель и патентообладатель Северо-Кавказский государственный технический университет. № 2009113681/10; заявл. 10.04.2009; опубл. 27.01.2011, Бюл. № 3. 4 с.


Review

For citations:


Chebotarev E.A., Borisov A.T. PROCESSES OF CENTRIFUGAL SEPARATION OF RAW MILK AND THEIR IMPROVEMENT. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2014;(2):57-61. (In Russ.)

Views: 106


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)