Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

SPECIFICITY OF DESIGN AND PROMOTION OF THE VEGETARIAN RESTAURANTS AS AN APPROACH TO IMPROVE THE COMPETITIVENESS OF THE DESTINATION

Abstract

The objective of this research work is to study the best international practices of designing and promoting vegetarian healthy food restaurants. It is based on the complex analysis of the theoretical material and experimental research, comprising consumer market analysis, the choice of the restaurant location (advantages and disadvantages), analysis of the competitive environment (SWOT analysis of competitors), technological and product design, development of vegetarian menu, selection of service system. The project resulted in the development of a medium-term plan for promoting the restaurant «S&M» and for embedding the project «S&M» into the development programme of Stavropol as a tourist destination.

About the Authors

V. Alieva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


A. Savtcova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


L. Alieva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Корпорация развития Северного Кавказа. Стратегия СКФО до 2025 года : сайт / Корпорация развития Северного Кавказа. - 2012. - URL : http://krskfo.ru/44. - Текст : электронный.

2. Всемирная организация здравоохранения. Ожирение и избыточный вес : сайт / Всемирная Организация Здравоохранения. - URL : http://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight. -Текст : электронный.

3. Продовольственная и сельскохозяйственная организация Объединенных Наций. Устойчивость безопасности в производстве финиковой пальмы : сайт / Продовольственная и сельскохозяйственная организация Объединенных Наций. - 10.03.2019. - URL : http://www.fao.org/news/story/ru/ item/1184643/icode/. - Текст : электронный.

4. VEBU. Количество веганов и вегетарианцев в Германии : сайт / VEBU. - 2017. - URL : https://vebu.de/ veggie-fakten/entwicklung-in-zahlen/anzahl-veganer-und-vegetarier-in-deutschland. - Текст : электронный.

5. Администрация города Ставрополь. Новости города : сайт / Администрации города Ставрополь. -2019. - URL : https://ставрополь.рф/city/gizn_goroda/news/. - Текст : электронный.

6. Сидорина, Т. В. Метод оценки имиджа организации. Наука в современном мире: приоритеты развития / Т. В. Сидорина. - Уфа : ООО «Ника», 2016. - Т. I (2). - С. 116-118. - Текст : непосредственный.

7. Министерство туризма и оздоровительных курортов Ставропольского края. Стратегии по туризму : сайт / Министерство туризма и оздоровительных курортов Ставропольского края. - 2019. - URL : http://mintourism26.ru/kurorty-i-turizm/strategii-po-turizmu/. - Текст : электронный.


Review

For citations:


Alieva V., Savtcova A., Alieva L. SPECIFICITY OF DESIGN AND PROMOTION OF THE VEGETARIAN RESTAURANTS AS AN APPROACH TO IMPROVE THE COMPETITIVENESS OF THE DESTINATION. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2020;(6):49-54. (In Russ.)

Views: 112


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)