Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

TECHNOLOGICAL PLATFORM FOR MODERNIZING FOOD INDUSTRY UN RUSSIAN AGROINDUSTRIAL COMPLEX UNDER REAL BIOCENOSE, MARKET, AND WTO

Abstract

The article offers a view on the contribution that the scientific school Life Sciences has made in the modernization of the food industry in the Russian Federation. It also presents innovative developments in the field of processing raw food stuff of animal origin. There is a formulation of a paradigm for developing a technology platform for processing agricultural raw material of animal origin.

About the Authors

Andrei Georgievich Khramtsov
NCFU
Russian Federation


Ivan Alekseevich Yevdokimov
NCFU
Russian Federation


Svetlana Andreevna Ryabtseva
NCFU
Russian Federation


Valentin Ivanovich Shipulin
NCFU
Russian Federation


Aleksei Dmitrievich Lodygin
NCFU
Russian Federation


References

1. Синельников Б. М. Кадровое, научное и информационное обеспечение приоритетов национальных проектов в области АПК и образования Северо-Кавказским государственным техническим университетом / Б. М. Синельников, А. Г. Храмцов, В. И. Шипулин и др. // Пищевая промышленность. 2008. № 10. С. 34-35.

2. Храмцов А. Г. Научное, кадровое и информационное обеспечение приоритетов Национальных проектов в области АПК, образования и медицины творческим коллективом научного направления «Технология Живых Систем» // Сборник научных трудов «Продовольствие» СевКавГТУ. 2007. № 3. С. 5-7.

3. Лактоза и ее производные / Б. М. Синельников, А. Г. Храмцов, И. А. Евдокимов [и др.]. СПб.: Профессия, 2007. 768 с.

4. Евдокимов И. А., Дыкало Н. Я., А. В. Пермяков Электродиализ молочной сыворотки. Георгиевск: ГТИ (филиал) СевКавГТУ, 2009. 248 с.

5. Шипулин В. И. Инновационные технологии альтернативных вариантов мясопродуктов нового поколения. Ставрополь: СевКавГТУ, 2009. 216 с.

6. Емельянов С. А. Теория и практика термизации молочного сырья. Ставрополь: ГОУ ВПО «Северо-Кавказский государственный технический университет», 2007. 236 с.

7. Храмцов А. Г. Феномен молочной сыворотки. СПб.: Профессия, 2011. 804 с.

8. Рябцева С. А. Технология лактулозы. М.: ДеЛи принт, 2003. 232 с.

9. Лодыгин А. Д. Разработка инновационных технологий пребиотических концентратов на основе вторичного молочного сырья: дис…. д-ра техн. наук: 05.18.04/ Лодыгин Алексей Дмитриевич. Ставрополь: ГОУ ВПО «Северо-Кавказский государственный технический университет», 2012. 333 с.

10. Храмцов А. Г. Технологическая платформа линейки пребиотических концентратов бренда «Лакто-бел» // Переработка молока. 2014. № 5. С. 36-40.


Review

For citations:


Khramtsov A.G., Yevdokimov I.A., Ryabtseva S.A., Shipulin V.I., Lodygin A.D. TECHNOLOGICAL PLATFORM FOR MODERNIZING FOOD INDUSTRY UN RUSSIAN AGROINDUSTRIAL COMPLEX UNDER REAL BIOCENOSE, MARKET, AND WTO. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2014;(5):44-51. (In Russ.)

Views: 99


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)