Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

Actual problems of development of the food market of Russia in conditions in the WTO

Abstract

The article offers an analysis of the current state of the Russian food market as an important factor in achieving food safety under the WTO. There is a view on the food safety levels following the criteria like the level of the country’s self-supply in foods, production volume, and availability of foods. There are certain suggestions made as to how to optimize the food market and ensure its security

About the Author

G. I. Panayedova
NCFU
Russian Federation


References

1. Аналитический вестник Совета Федерации ФС РФ 2013. № 16(500) // http://www.budgetrf.ru/Publications/Magazines/VestnikSF/2013/VSF_NEW201308121827.

2. Бюллетень «Потребление основных продуктов питания населением Российской Федерации» 26.09.2013[Электронный ресурс]. Режим доступа: http://www.gks.ru/wps/wcm/connect/ rosstat.

3. Милосердов В. В., Милосердов К. В. Причины продовольственной зависимости России // Экономика сельскохозяйственных и перерабатывающих предприятий. 2014. № 3. С. 6-11.

4. Панаедова Г. И., Сероштан М. В. Национальный и региональные рынки молока и молочной продукции: факторы развития, тенденции, риски вступления в ВТО // Национальные интересы. 2012. № 44(185). С. 18-25.

5. Российский статистический ежегодник. 2012. Стат. сб. М.: Росстат, 2013.

6. Серегин С. Н., Панаедова Г. И., Магомедов А.-Н. Д. Перспективы развития национального и региональных рынков мяса и мясной продукции // Национальные интересы. 2011. № 26 (83). С. 23-33.

7. Узун В. Я. Адаптация аграрной политики России к требованиям ВТО // Экономика сельскохозяйственных и перерабатывающих предприятий. 2014. № 4. С. 20-24.


Review

For citations:


Panayedova G.I. Actual problems of development of the food market of Russia in conditions in the WTO. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2014;(4):135-141. (In Russ.)

Views: 71


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)