Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

REHYDRATING OF DRY WHEY OPTIMIZATION BY CAVITATION DISINTEGRATION

Abstract

The article presents the results Rehydration of dry whey optimization by cavitation disintegration. Designate the optimal recovery modes of dry whey, required for the formation of high-quality properties (рН, viscosity, water activity, redox, density) solutions of different concentrations.

About the Authors

Konstantin Kostenko
NCFU
Russian Federation


Andrey Bratsikhin
NCFU
Russian Federation


Dinara Salmanova
NCFU
Russian Federation


Elena Leshchenko
NCFU
Russian Federation


References

1. Anet Rez'ek Jambrak Timothy J. Mason Effect of ultrasound treatment on particle size and molecular weight of whey proteins // Journal of Food Engineering. Elsevier, 2014.

2. Onda Corporation Acoustic and Ultrasound Testing Products and Services [Электронный ресурс] // Electronic data, 2001. URL: http://www.ondacorp.com.

3. Statsoft [Электронный ресурс] // Онлайн руководство STATISTICA. URL: http://www.statsoft.ru/home/ textbook/glossary.

4. Грошева В. Н. Исследование активности воды в кислородсодержащих продуктах с пищевыми волокнами // Современные проблемы науки и образования. Ч. 2. М.: Изд. дом «Академия Естествознания», 2014.

5. Михнева В. А., Володин Д. Н., Головкина М. В. Десерты на основе молочной сыворотки - новые перспективы // Переработка молока. 2012. № 12.

6. Шестаков С. Д. Основы технологии кавитационной дезинтеграции. М.: Ева-Пресс, 2001.

7. Артемова Я. А. Разработка технологии и товароведная оценка качества молочных напитков, полученных с применением сонохимической водоподготовки: автореф. дис.. канд. техн. наук. М., 2011.


Review

For citations:


Kostenko K., Bratsikhin A., Salmanova D., Leshchenko E. REHYDRATING OF DRY WHEY OPTIMIZATION BY CAVITATION DISINTEGRATION. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2015;(5):7-13. (In Russ.)

Views: 139


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)