Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

INVESTIGATION INTO QUALITY FEATURES IN LACTOBACILLI CONCENTRATE THROUGH CRYO-FREEZING AND SUBLIMATION DRYING

Abstract

The item offers the outcomes of a study into the comparative features of some of bacterial concentrates obtained in a conventional manner and granulated cryo-frozen bacterial concentrates. There is a view presented on the features of sublimation drying of bacterial concentrates.

About the Authors

Inna Kharitonova
Kemerovo technological Institute of food industry
Russian Federation


Alexander Yu. Prosekov
Kemerovo technological Institute of food industry
Russian Federation


Maria I. Shramko
NCFU
Russian Federation


References

1. Перфильев Г. Д. Бактериальные закваски и концентраты в биотехнологии сыроделия. Научные и прак-тические аспекты // Сб. материалов Международного специализированного научно-практического семинара «Бактериальные закваски и биологические средства, применяемые в производстве ферментированных молоч-ных продуктов в России». Углич, 2005. С. 9-14.

2. Кантере В. М. Теоретические основы технологии микробиологических производств. М.: Агропромиз- дат, 1990.271 с.

3. Банникова JI. A. Селекция молочнокислых бактерий и их применение в молочной промышленности. М.: Пищевая промышленность, 1975. 255 с.

4. Ганина В. И., Королева Н. С., Фильчакова С. А. Техническая микробиология продуктов животного происхождения. М.: ДеЛи принт, 2008. 352 с.


Review

For citations:


Kharitonova I., Prosekov A.Yu., Shramko M.I. INVESTIGATION INTO QUALITY FEATURES IN LACTOBACILLI CONCENTRATE THROUGH CRYO-FREEZING AND SUBLIMATION DRYING. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2015;(2):87-90. (In Russ.)

Views: 83


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)