Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

STRUCTURAL AND MECHANICAL PROPERTIES OF THE FATTY COMPOSITION WITH USAGE OF INULIN AND PASTE MASSES BASED ON IT

Abstract

Development of technology of meat products with reduced fat content with usage of natural cereal ingredients is rather actually nowadays. Introduction of chicory inulin basedfat compositions instead offat stuff to paste receipt will significant improve structural and mechanical properties of product. A new kind of pastes have equal value of structural and mechanical properties with traditional pastes, so it allowed to expend the assortment of low-fat products.

About the Authors

Evgeniya Smolko
North Caucasus Federal Univercity
Russian Federation


Lydmila Barybina
North Caucasus Federal Univercity
Russian Federation


Valentina Kulikova
North Caucasus Federal Univercity
Russian Federation


Olga Kozhevnikova
North Caucasus Federal Univercity
Russian Federation


References

1. Об основах государственной политики Российской Федерации в области здорового питания населения на период до 2020 года: Распоряжение Правительства Российской Федерации от 25 октября 2010 г. № 1873-р. М., 2010. 4 с.

2. Использование инулина и олигофруктозы Beneo™ в молочных спредах» фирмы «Beneo-Orafti». Бельгия. 13 с.

3. Терещук Л. В., Ивашина О. А. Технологические аспекты производства спредов функционального назначения // Техника и технология пищевых производств. 2012. № 4. С. 57-61.

4. Фатьянов Е. В., Сидоров С. А. Влияние химического состава сырья на свойства готовых мясных продуктов // Все о мясе. 2009. № 4. С. 20-22.


Review

For citations:


Smolko E., Barybina L., Kulikova V., Kozhevnikova O. STRUCTURAL AND MECHANICAL PROPERTIES OF THE FATTY COMPOSITION WITH USAGE OF INULIN AND PASTE MASSES BASED ON IT. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2016;(3):39-43. (In Russ.)

Views: 73


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)