Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

COMPUTER-BASED CONVERGENCE OF LACTOSE MANUFACTURING TECHNOLOGICAL DECISIONS. TRADITIONAL WAY

Abstract

Peculiarities of lactose (milk sugar, produced by conventional technology) manufacturing process design usin step g Microsoft Project is considered. Cheese whey was applied as lactose-containing source raw material. Main s of Project «network graph scheduling - accounting of demanded sources and task performance term - Gantt diagram scheduling - project outcomes analysis)) are described. Completed work will be a source of further comparative analysis of different quality grade lactose technology.

About the Authors

Andrey Georgievich Khramtsov
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Vladimir Alexandrovich Ermakov
Stavropol Institute of cooperation (branch) of Belgorod University of cooperation, Economics and law
Russian Federation


Svetlana Andreevna Ryabtseva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Ivan Alekseevich Evdokimov
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Georgy Sergeevich Anisimov
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Dmitry Nikolaevich Lodygin
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Кудрявцев Е. М. Методы сетевого планирования и управления проектом. М.: ДМК Пресс, 2014. 238 с. [Электронный ресурс]. URL: http://znanium.com/

2. Храмцов А. Г. Технология продуктов из вторичного молочного сырья: уч. пособие / А. Г. Храмцов, С. В. Василисин, С. А. Рябцева, Т. С. Воротникова. СПб: ГИОРД, 2009. 424 с.

3. Храмцов А. Г. Научные основы нового технологического уклада молочной промышленности. LAP LAMBERT Academic Publishing RU, 2017. 118 с.

4. Евдокимов И. А. Классификация лактозосодержащего сырья // Молочная промышленность. 1996. № 6. С. 33.

5. Храмцов А. Г. Феномен молочной сыворотки. СПб: Профессия, 2011. 804 с.

6. Культин Н. Б. Инструменты управления проектами: Project Expert и Microsoft® Project. СПб.: БХВ-Петербург, 2015. 160 с. [Электронный ресурс] URL: http://znanium.com/.

7. Ньютон Р. Управление проектами от А до Я / пер. с англ. 6-е изд. М.: АЛЬПИНА ПАБЛИШЕР, 2014. 180 с. [Электронный ресурс]. URL:http://znanium.com/.

8. Кузин А. А., Грунская В. А. К вопросу внедрения наилучших доступных технологий // Переработка Молока. 2017. № 11. С. 22-25.

9. Левитская А. А. Возможность реализации Стратегического Партнерства МК «Ставропольский и СКФУ по комплексному федеральному проекту «ЛАКТОЗА» в рамках Национальной технологической инициативы // Вестник СКФУ. 2017. № 6. С. 16-24.


Review

For citations:


Khramtsov A.G., Ermakov V.A., Ryabtseva S.A., Evdokimov I.A., Anisimov G.S., Lodygin D.N. COMPUTER-BASED CONVERGENCE OF LACTOSE MANUFACTURING TECHNOLOGICAL DECISIONS. TRADITIONAL WAY. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2018;(1):44-49. (In Russ.)

Views: 87


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)