Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

FERMENTED MILK DRINKS WITH HERBAL EXTRACTS ON THE BASIS OF WHEY

Abstract

Data of the application of researches of herbal extracts in reception of fermented milk drinks of a functional purpose are shown. Optimal technological parameters extraction process of biologically active substances from herbal were determined. Technology of production combined beverage was developed.

About the Authors

Marina V. Kaledina
Belgorod State Agricultural Academy named by V. J. Gorina
Russian Federation


Anna N. Fedosova
Belgorod State Agricultural Academy named by V. J. Gorina
Russian Federation


Maria I. Shramko
NCFU
Russian Federation


Nadezhda P. Salatkova
Belgorod State Agricultural Academy named by V. J. Gorina
Russian Federation


Inna A. Martinova
Belgorod State Agricultural Academy named by V. J. Gorina
Russian Federation


References

1. Тихомирова Н. А. Технология продуктов лечебно-профилактического назначения на молочной основе: учебное пособие. СПб.: Троицкий мост, 2010. 448 с.

2. Евдокимов И. А. Современные функциональные кисломолочные напитки // Материалы международной научно-практической конференции «Инновационные технологии - основа модернизации отраслей производства и переработки сельскохозяйственной продукции». Волгоград: ИУНЛ ВолгГТУ, 2011. С.164-166.

3. Герасимова Т. В. Некоторые аспекты использования экстрактов лекарственного растительного сырья в молочной промышленности // Научно-практический многопредметный журнал «НаукаПарк». Ставрополь, 2011. № 2. С. 34-37.


Review

For citations:


Kaledina M.V., Fedosova A.N., Shramko M.I., Salatkova N.P., Martinova I.A. FERMENTED MILK DRINKS WITH HERBAL EXTRACTS ON THE BASIS OF WHEY. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2013;(6):92-96. (In Russ.)

Views: 89


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)