Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

ENZYMATIC HYDROLYSATES OF SECONDARY PLANT MATERIALS: ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION AND PROSPECTS OF THEIR APLICATION

Abstract

The article presents the organization of hydrolysis soy flour and corn gluten hydrolysis with complex proteolytic and amilolitic enzymes hydrolyzates: amino acid composition analysis and. assessment of possible prospects for their use

About the Authors

Elena S. Cherkashina
NCFU
Russian Federation


Dmitriy N. Lodygin
NCFU
Russian Federation


Aleksey D. Lodygin
NCFU
Russian Federation


References

1. Кухаренко А. А. Некоторые аспекты рационального использования вторичных сырьевых ресурсов на предприятиях агропромышленного комплекса // Хранение и переработка сельхозсырья. 2004. № 10. С. 7-8.

2. Mannheim A., Cheryan M. Enzyme-modified proteins from corn gluten meal: Preparation and functional properties // J. of the American Oil Chemists' Society. 1992. V. 69 (12). P. 1163-1169.

3. Поляков В. А. Комплексные ферментные препараты целевого назначения для интенсификации биотехнологических процессов в пищевой промышленности // «Биотехнология. Вода и пищевые продукты»: материалы международной научно-практической конференции. М., 2008. С. 232.

4. Устюжанин А. П. Соя в России - стереотипы и реальность: ответы на вопросы редакции специалистов в области мясопереработки // Мясные технологии. 2010. № 11 С. 34-40.

5. Трошкова Г. П Технология получения гидролизата сои с использованием протеолитического фермента бромелайна и оценка ростовых свойств питательной среды на его основе для перевиваемых культур клеток // Срвременные наукоёмкие технологии 2010. № 1. С. 45-47.

6. Ситько В., Рай В. Перспективы использования кукурузного глютена в птицеводстве // Птицефабрика. 2007. № 2. С. 7-8.


Review

For citations:


Cherkashina E.S., Lodygin D.N., Lodygin A.D. ENZYMATIC HYDROLYSATES OF SECONDARY PLANT MATERIALS: ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION AND PROSPECTS OF THEIR APLICATION. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2014;(3):112-116. (In Russ.)

Views: 78


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)