Preview

Newsletter of North-Caucasus Federal University

Advanced search

THE ENZYMATIC HYDROLYSIS AS A PROMISING METHOD OF PROCESSING LACTOSE-CONSISTING RAW MATERIALS

Abstract

Modern methods of lactose hydrolysis and prospective of their enforcement are discussed. Results of studying of lactose enzymatic hydrolysis in lactose solutions and whey permeate are given.

About the Authors

Andrew Georgievich Khramtsov
NCFU
Russian Federation


Alexey Dmitrievich Lodygin
NCFU
Russian Federation


Natalya Andreevna Perevyshina
NCFU
Russian Federation


Eduard Mikhailovich Iordanyan
NCFU
Russian Federation


References

1. Капрельянц Л. В., Невмываный С. А. Нетрадиционные ферментные продукты с пробиотическими свойствами // Хранение и переработка сельхозсырья. 2001. № 10. С. 54-55.

2. Свириденко Ю. Я., Смурыгин В. Ю. Гидролиз лактозы: мировой опыт // Молочная промышленность. 1996 № 7. С. 21–22.

3. Грабчак С. Л., Иванова Л. С., Кричевская Г. В. Способ гидролиза лактозы в сывороточном концентрате // Агропром Украины. 1990. № 12. С. 40-41.

4. Евдокимов И. А., Володин Д. Н., Дыкало Н. Я. Электродиализ – перспективный метод переработки молочной сыворотки // Переработка молока. 2001. № 2. С. 5-7.

5. Лактоза и ее производные / Б. М. Синельников, А. Г. Храмцов, И. А. Евдокимов и др. СПб.: Профессия, 2007. 768 с.


Review

For citations:


Khramtsov A.G., Lodygin A.D., Perevyshina N.A., Iordanyan E.M. THE ENZYMATIC HYDROLYSIS AS A PROMISING METHOD OF PROCESSING LACTOSE-CONSISTING RAW MATERIALS. Newsletter of North-Caucasus Federal University. 2013;(2):105-108. (In Russ.)

Views: 90


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-907X (Print)